nl fr

STOP 1:
Visit Hasselt

Wat leuk dat je deelneemt aan de Smeets Ontdekkingsroute! Op deze eerste locatie, het kantoor van Visit Hasselt, kan je je gratis brochure met het kaartje ophalen. Sta je voor een gesloten deur? Download het plan dan rechtstreeks op je smartphone.

Ready, set, start!

Om de route goed te beginnen, dompelen we onszelf even onder in de geschiedenis van Smeets. We tekenen 1921. Na de Eerste Wereldoorlog is de jeneverproductie stilgevallen, maar Hasselaar Gerard Smeets blijft geloven in het product. Hij opent samen met zijn vrouw en broer een winkel in Hasselt met likeuren, jenevers en rookwaren. Dat smaakt naar meer, en na een tijdje begint hij zelf te experimenteren met sterkedranken. In 1931 wordt het merk Extra Gebroeders Smeets Stokers Hasselt gedeponeerd en produceert Gerard voor het eerst Extra Smeets, een jenever die tot vandaag nog steeds gedronken, gemixt en gevierd wordt. De perfecte mix van hard werk, kwaliteit en eeuwige vernieuwing.

Locatie: Maastrichterstraat 59, 3500 Hasselt. Bekijk op Google Maps

Video: de geschiedenis door de ogen van kleinzoon Jo Smeets

Als kleinzoon van Gerard Smeets kreeg Jo jenever (bíjna letterlijk) met de paplepel ingegoten. Hij vertelt hoe het was om op te groeien tussen de kruiken.

Met de medewerking van:
Jenever Museum