nl fr

STOP 7:
Het Jenevermuseum

Je hebt het wellicht al gemerkt tijdens deze Smeets Ontdekkingsroute: Smeets, en bij uitbreiding jenever, kent een erg rijke geschiedenis. Daarom richtte de stad Hasselt in 1982 het Jenevermuseum op.

Over deze locatie

In het Jenevermuseum ontdek je álles over jenever ... én meer. Je leert er hoe jenever is ontstaan, kan er een nog werkende 19de-eeuwse stookinstallatie bewonderen en een indrukwekkende collectie flessen, kruiken, borrelglaasjes en likeurglaasjes bekijken. Daarnaast hangen er ook authentieke reclameaffiches van Smeets met vaak erg leuke en – in die tijd – ongebruikelijke slogans zoals ‘Eens gedronken, altijd geschonken’ of ‘Klein glaasje, klein blaasje’. Smeets was een echte marketingpionier en gebruikte toen al het principe van de herhaling van reclameboodschappen.

Tegenover het Jenevermuseum ligt het authentieke restaurant ’t Borrelhuis, waar je bijna alle Smeets borrels kan proeven. Kijk ook eens naar het kunstwerk rechts van ’t Borrelhuis: daar heeft kunstenares Eva Lynen een knap visueel kunstwerk ontworpen ter ere van de 100ste verjaardag van Smeets.

Locatie: Witte Nonnenstraat 19, 3500 Hasselt. Bekijk op Google Maps

Video: ontwerp mee met Eva Lynen

Kunstenares Eva Lynen neemt je mee in het creatieve proces bij het ontwerpen van dit kunstwerk.

Met de medewerking van:
Jenever Museum